2015-03-13 18:48:20• hírek • Kocsis Zoltán

Okirat-hamisítókra csaptak le Szatmár megyében is

Három észak-erdélyi megye - köztük Szatmár - összesen tizenhat településén tartottak házkutatást nyomozók és kommandósok pénteken. A vád szerint a bűnszervezet személyes okiratokat hamisított elsősorban moldovai állampolgárok számára.

A nyomozás a Legfelső Semmitő és Ítélőszék mellett működő ügyészség vezetésével zajlik, a tagokat pedig bűnszervezet megalakításával, okirat-hamisítással, befolyással való üzérkedéssel, hamis okiratok használatával, valamint ezen bűncselekményekben való bűnrészességgel vádolják.

A hatóság tájékoztatása szerint a banda a Moldovai Köztársaság területén tevékenykedett. Ott készítették a hamis útleveleket, személyiket és jogosítványokat. Ezek 3000 euróba kerültek, a megrendelőnek ebből ezer eurót ki kellett fizetnie előlegként.

A hamis okiratokkal ellátott személyeket aztán nem csak abban segítették, hogy bejussanak Románia területére, hanem abban is, hogy innen eljussanak a schengeni övezetbe.

Máramaros, Kolozs és Szatmár megye összesen 16 településén zajlottak a házkutatások - hogy pontosan hány, illetve hány személy ellen folyik vizsgálat, azt nem közölte a nyomozóhatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: